Beste klant van dierenkliniek de Warande,
Hierbij willen wij u laten weten dat de Warande per 15 juli wordt voortgezet bij Dierenkliniek Nuenen.

Algemeen

Wat wij voor u kunnen doen

De praktijk is hier al sinds de jaren tachtig gevestigd en stond voorheen bekend als Dierenartsenpraktijk Bogaerts. In 2012 is de kliniek verkocht en is de naam veranderd in Dierenkliniek de Warande. In 2018 is de praktijk overgenomen door IVC Evidensia, een grote overkoepelende organisatie die zorg draagt voor administratieve zaken achter de schermen. In 2020 heeft Yvonne de management taken overgenomen en is uitstraling van de praktijk vernieuwd. Binnen is er verbouwd en hebben we zelf een nieuwe balie gemaakt die we heel eenvoudig ook coronaproof kunnen maken.

We werken alleen maar op afspraak en voor ieder consult staat 15 minuten, zodat we altijd tijd hebben om uw dier goed te bekijken en rustig al u vragen te kunnen beantwoorden. Als er meerdere klachten/problemen zijn kunnen we een ruimer consult plannen.

Onze ruime wachtkamer is verdeeld in een honden- en een kattengedeelte. Hier staat ook de weegschaal voor uw hond zodat u altijd binnen kunt lopen om het gewicht te controleren. De weegschaal voor de katten staat in de spreekkamer. 

Wij hebben een uitgebreide operatieruimte met gasnarcose. We kunnen onder andere echo’s maken, bloeddruk meten, digitale röntgenfoto's maken die we ook nog door kunnen sturen voor beoordeling door een radioloog. Daarbij hebben we een klein laboratorium waar we zelf urineonderzoek, bloedonderzoek en microscopisch onderzoek met speciale kleuringen kunnen doen. Dit gebruiken we bij huidafkrabsels of parasietenonderzoek in de ontlasting.

Voor de jonge dieren in onze kliniek bieden we gedurende het belangrijke eerste levensjaar puppy- en kittenconsultaties. Zo houden we de ontwikkeling van jonge dieren goed in de gaten. Bij onze gekwalificeerde paraveterinairen kunt u ook gewichtsconsulten, diabetes consulten, gebits checkups met poetsinstructies en bloeddrukmetingen inplannen.

In juli 2019 is het Evidensia Dierenziekenhuis Zuidoost Brabant te Geldrop geopend voor spoedeisende hulp met een intensive care opname. Wij draaien hier samen met de andere dierenartsen uit de regio mee in de spoed en is er altijd een vertrouwde goede plek waar u terecht kunt, ook buiten openingstijden. Hier zijn ook specialisten werkzaam waar wij mee kunnen overleggen of naar kunnen doorverwijzen.