Yvonne Thoonen

Dierenarts

Yvonne Thoonen - Dierenarts
Yvonne Thoonen Dierenarts

Mijn naam is Yvonne Thoonen, ik ben getrouwd en heb twee lieve jonge dochters en twee af en toe wat chagrijnige oude katers. Zoals zoveel dierenartsen riep ik als klein meisje al dat ik later dierendokter ging worden. Dit ging niet zonder slag of stoot. Ik ben een aantal keren uitgeloot en heb in die tijd een jaar in Australie heb gewerkt en gereisd. Ik heb op een paardenfokkerij gewerkt en op grote cattle farms meegeholpen met het samendrijven van de koeien op een quad. De laaste maanden van dat jaar heb ik gewerkt als hostess/deckhand op een zeilschip op de great barrier reef en daar ook veel gedoken. Toen ik de tweede keer werd uitgeloot ben ik gestart met plan B; ik ben biologie in Groningen gaan studeren. Dit was zeker heel interessant maar ik hoopte nog steeds. Gelukkig kreeg ik de derde keer lotingsnummer 2! Dus ben ik verhuisd naar Utrecht en heb met veel plezier de studie diergeneeskunde afgerond. Tijdens mijn studie heb ik ook nog enige tijd in Zuid-Afrika doorgebracht en daar een onderzoek naar hondsdolheid gedaan.

Ik ben als dierenarts begonnen bij Dierenartsenpraktijk Bogaerts (de voorloper van Dierenkliniek de Warande). In de jaren daarna heb ik bij veel grote en kleine praktijken ervaring opgedaan en ben ik tot de conclusie gekomen dat een kleine praktijk met persoonlijk klantencontact mijn voorkeur heeft. Vorige jaar kreeg ik de vraag om terug te keren naar Helmond en na tien jaar was ik weer terug waar het allemaal ooit begon. Het is heel leuk om veel mensen terug te zien en ook om honden en katten met wat grijze haren weer een aai te kunnen geven. Afgelopen augustus kreeg ik de kans om het management erbij te gaan doen en die kans heb ik direct gegrepen. Het persoonlijke contact en de behandeling op maat blijft zoals u van ons gewend bent. Ik zelf vind het heel belangrijk om samen met u een behandelplan op te stellen voor als uw dier ziek is. 

Nog veel belangrijker is de preventieve gezondheidszorg die we bieden waarin we samen met u voor de beste zorg voor uw huisdier gaan.